2011. szeptember 30., péntek

Védőnéni látogatás (VII., egyben utolsó felvonás)

Ma voltam utoljára védőnőnél. Kicsit hiányozni fog ez a havi program, szerettem hozzá járni, mindig hasznos jótanácsokkal látott el, de nem baj, majd megyünk csimbikével :)

Jövő hétfőre leegyeztettünk egy randit a gyerekorvossal, végül a Varga doktor mellett döntöttünk (én), végül is ő a körzetink. :)

Beszélgettünk az anyatej bizniszről, mármint, ha szükség lenne rá, hogyan lehet igényelni, vagy ha úgy alakulna, hogy lehet leadni, végül meggyőztem magam, hogy egyiket sem szeretném, köszönöm szépen. Anyatejből hiány van, emellett pasztőrizált, szóval nincs semmi értelme, és hát egy csomó betegségre be van vizsgálva, de alkoholra, nikotinra meg gyógyszerekre senki nem nézi meg.. Leadni meg még nehézkesebb, szóval már nem is érdekel a dolog :D Mondta a védőnéni, hogy mellszívót mindenképpen vigyünk be, teljesen mindegy, mit mond a kórház, mert sok kismamája jön úgy haza, hogy be van gyulladva a melle, tejlázas stb., mert nem hagyják fejni a kismamákat. Na mindegy, akkor lesterilizálom és elrakom, max. nem veszem majd elő, de legyen ott, az a biztos :)

Meghallgattuk Sammert, szépen dobogott a picike szíve, most bezzeg mozog, mintha muszáj lenne neki :D Mondtam, hogy számolom a magzatmozgást, mondta a védőnéni, hogy számoljam, de azért ne essek kétségbe, ha adott időszakban nem mozog "eleget", vagy számoljam máskor újra, vagy elégedjek meg annyival, hogy legalább mozgott. A keményedésekről is beszéltünk, hogy ez már valószínűleg tényleg korai méhtevékenység és nem csak én álmodom, kedden voltam CTG-n, ez a méhműködés meg szerdán kezdődött, tipikus Murphi... :/

10 kiló plusznál tartok így a 37. hét küszöbén, azt hiszem, megérdemlem a szóbeli vállveregetést, ezt kérte a doktor is. Jó, még lehet, hogy kósza 1-2 kiló felkúszik, de nem sok esélyt látok rá. A vérnyomásom is jó, a vizeletem is negatív.

Kaptam tájékoztatót az igényelhető szociális támogatásokról, mármint az igénylés mikéntjéről és helyéről, hasznos kis paksaméta,  majd átolvasom :)

Aztán azt hiszem, ennyi volt, érzékeny búcsút vettünk és hazajöttem :)

3 megjegyzés:

  1. Nemsokára ölelgetheted a kisbabádat :) de jó... :)
    Egy jó tanács, ha nem haragszol meg érte: ha megszületik Samu és megkapjátok a papírjait (anyakönyvi kivonat, lakcím-kártya, taj kártya... stb) rögtön fénymásoljatok belőle minimum 5 példányt, a Ti irataitokkal együtt. Annyi helyre kérik, hogy mi szinte napi vendég voltunk a fénymásolósnál :) Így pedig csak elő kell kapni és már mehet is. Azt nem tudom tudod-e, hogy családit és anyaságit postai úton is lehet igényelni, nem kell sorban állni.

    VálaszTörlés
  2. Pannaa, én nem haragszom meg érte, én minden tanácsnak örülök :)

    Na, akkor ezt felírom és kiosztom az ukászt a férjemnek, hogy fénymásoljon majd iziben :) barátnőm 3at mondott, de az 5 mégis csak biztatóbb szám :)

    Köszönöm a tippet :)

    VálaszTörlés
  3. Na ugye, hogy ugye a mellszívó :) Látom, ő is jó fej!
    Védőnő úgyis ki fog járkálni hozzátok az első hetekben (általában hetente), amíg pici a baba nem fogják kérni, hogy hurcibáld be a rendelőbe, az tuti.

    Én is mindent postán intézek, ha valamihez majd be kell mennem, majd felhívnak, vagy írnak levelet. Eddig így működött az első kettővel is, és tényleg működik. Szerencsére a nyomtatónkon van másolófunkció, de ha bescanneled és kinyomtatod az is tökély.

    VálaszTörlés