2011. október 3., hétfő

37+1

Terhesség a 37. hétben

Ettől a héttől kezdve gyermeke bármikor megszülethet. Az ikerterhességek átlagos időtartama 37 hét, és a gyakorlat azt mutatja, hogy azok a kismamák, akik már szültek gyakran szintén a kiírt időpont előtt hozzák világra gyermeküket. Csak a nők 4%-a szül pontosan a kiírás dátumakor.

Kismama
Itt az idő megterveznie, ki viszi majd be a kórházba, ha megindul a szülés. Valaki mindig álljon készenlétben, akit hívhat, ha szükség van rá. A kórházi csomag összekészítésével se várjon tovább.

Baba
Már a kicsi is készülődik, próbál lélegezni, így sok magzatvizet nyel, és egyre többet csuklik.

Vizsgálatok
Ezen a héten ismét megnézheti babáját, most esedékes a 4. szűrő ultrahang.

Szakember/orvos tanácsa
Ezek azok a hetek, amikor a kismama egyik nap úgy kel fel, hogy most azonnal szülni szeretne, más napokon viszont legszívesebben elhalasztaná az egészet. Lehetőleg kerülje el mások „élménybeszámolóit”, ne hagyja, hogy riogassák.

Életmód
Párjával rendszeresen végigsimogathatják a pocakját, beszéljenek a babához. A meleg vizes fürdő is kiválóan alkalmas a kapcsolat felvételre, hiszen ilyenkor Ön is ugyanolyan közegben lazulhat el, mint a kicsi.

Hát, a 4. szűrő UH nálunk csak a jövőhéten aktuális, de mindegy is :) ma már lassan tényleg összepakolok, időszerű lesz, azt hiszem. Bár egyelőre jelét sem érzem, hogy bármi is készülődne, talán néha görcsölök éjjel, de az is olyan félálmos ámokfutás, ki tudja, lehet csak álmodom :) Szóval ilyen jól még sosem voltam, telve energiával, meg minden :)
Ma meglátogatom a gyerekorvost, bemutatkozok, megbeszéljük a részleteket és elhozom a recepteket. Vettem tegnap az óóósanban nagymama bugyit, azt is kimosom, kifertőtlenítem, aztán mehet a kórházi pakkba. Bár bízom benne, hogy nem fog kelleni.
Babarucik 56-62es garnitúra újramosva, kivasalva sorakozik a komódban lelkesen várva a kis tulajdonosát, a tetrapelusok is szépen élre vasalva lapulnak a fiókban, és a zsebes tárolót is befejeztem végre. Nagyon praktikus lett, szó se róla :)
Holnap cukor kontroll és CTG, a dokim leveszi a sztreptot, Gizi néni a 36. heti nagy vérképhez a vért (tudom, hogy az már a 37. hét lesz, de ez most így jött ki :D ). Utána már csak egy UH, ahogy írtam kicsit fentebb, és tényleg ennyi volt, nincs több vizsgálat (csak a CTG). Mondhatnám úgy is, hogy lezárult egy korszak. Sajnálom, ez a 9 hónap már most nagyon hiányzik, egyelőre azt mondom, bármennyire problémás is volt, de bármikor simán bevállalnám újra :) Annyi vigasztal csak, hogy tudom, a legszebb része még csak most következik :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése