2011. október 18., kedd

Negyedik CTG

Igen, igen, végre elérkeztünk az utolsó "hetes" CTG-hez, és végre, történt némi izgalom is :)


Az első izgalom az volt, hogy a néni rosszul rakta fel a tappancsokat, így a "gyerekem" szíve nagyjából 90et vert (az amúgy az én ütőerem volt), a fájásmérős tappancs meg annyira laza volt, hogy ahogy ültem is állandóan lecsúszott, nem is mért fájást, megint 0 és 5 között ingázott a csík. Ez persze feltűnt a másik néninek, aki 20 perc uután áttappancsolt, így Samu egyből 140-150es szívverést produkált, persze addigra már felébresztettem, így eléggé reaktív lett a görbe, és hát a fájásaim is stabilizálódtak 40-50-nél, néha felszaladva 80-90ig, esetenként egész 140-150ig :) (ezt azért már stabilan éreztem). Szóval sok minden történt egy hét alatt, gyanítom, akkor csak nyákdugómmal találkozhattam múlt kedd reggel :) Persze ez a 20 perc is soknak tűnt, emellett irigykedve néztem a mellettem ülő hölgyet, akinek ha csak 40es is, de csodaszép, szabályos görbéi voltak... na mindegy, ma estétől szedem a pulsatillát is, hátha segít :)


Ezzel a görbével robogtam át a kórházba, de hát ugye a front miatt tele volt a szülőszoba, így jó egy órát kellett várnom. Nem baj, kivártam, a szülészem aláírta a papíromat, aztán mondta, hogy megvizsgálna, ha nem bánom, mondtam, hogy isten mentsen :D A hasamat szép feszesnek titulálta, és mondta, hogy szépen kezdtem nyílni is, egy ujjnyira saccolta, de gondolom még nem végig, mert aztán, amikor öltöztem, mondta, hogy ha nem szülnék vasárnapig, akkor már vasárnap menjek CTG-re és valószínűleg még nem csinálnak amnioszkópiát, mert annyira még nem vagyok nyitva. De okosabb persze most nem lettem... hát majd meglátjuk, mindenki be lett egyből sózva, csak én várakozok az esélytelenek nyugalmával, sajnos túl sok mindent láttam már :D

3 megjegyzés:

  1. Zsani, kérted a tippet, szerintm 40. hét körül fogsz szülni, mondjuk 40+2-nél :)
    4ujjnyinál már szülőszobára visznek, addig meg vajúdó - Sote-rendszerében. Nagynagynagynagy drukkok!!! Alig várom, hogy megszülessen Samu, irtóra kiváncsi vagyok már rá, olyan szépek voltak a 4D-s fotók, tuti jóképű legényke.

    VálaszTörlés
  2. :) Zsebbi, én is 40+2-re tippelek, na, aztán majd meglátjuk :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon várom már, hogy lássam a kisfiad :) Szorítok Nektek!

    VálaszTörlés