2011. szeptember 18., vasárnap

35+0

Terhesség a 35. hétben

Mostanra már babája számára is kezd egyre kényelmetlenebbé válni a méh biztonságos közege, az ő szervezete is felkészült az önálló életre. Türelem, már csak alig több mint egy hónap van hátra, és egymásra mosolyoghatnak.

Kismama
Teste még mindig állandó változásban van, ami leginkább terebélyesedést jelent. Sok kismama éli át a „bálna” effektust. Ezt a súlygyarapodás mellett a nehézzé vált mozgás, a lábak vizesedése okozza. Ha eddig odafigyelt a táplálkozásra és nem feledkezett meg a szükséges testmozgásról nincs oka az aggodalomra. A felszedett kilóktól hamar megszabadul majd.

Baba
Babája készülődik a szülésre. Gyakorolja eddig megszerzett képességeit, rúgkapál. Naponta három liter magzatvizet iszik. A bőre alá lerakódott zsírréteg segíti, hogy képes legyen kiegyenlíteni a szülés utáni hőmérsékletváltozást.

Vizsgálatok
Ha nincs semmilyen panasza, ezen a héten nem kell vizsgálatokon részt vennie

Szakember/orvos tanácsa
Az optimális testsúlygyarapodás a várandóság teljes ideje alatt 7-9 kiló, ezért az utolsó hetekben is figyeljen oda testsúlyára. Hallgasson orvosára és ne lépje át az általa megengedett súlygyarapodást!

Életmód
A mozgás továbbra is megengedett, sőt ajánlott. Kivétel persze, ha valami miatt orvosa nem engedélyezi. Olyan mozgásformát válasszon, mely nem jár nagy oxigén felhasználással. Sétáljon nagyokat, járjon tornára, jógára és amikor csak teheti végezzen légzőgyakorlatokat.

Hát, a 7-9 kilón mi már túl vagyunk, 10-11 kilónál tartunk, ettől függetlenül nem érzem magam kövérnek, nem is tűnök annak. Samu 99,9%, hogy visszafordult fejvégűbe, nem hiába csalt könnyeket a szemembe a drágám, csak átügyeskedte magát :) most már jelentősen meg is nyugodott, remélhetőleg marad ebben a pózban, így valszeg jövő keddtől megkezdjük a gátmasszázst. Egyszer már hozzáálláttunk, de aztán a dolog úgy maradt, mindig elfelejtődött. Tudom, hogy most már "késő", de szerintem meg sosem késő, így a mai nappal nekiállok intimtornázni is, eddig is próbálkoztam, de a Kriston Andrea féle gyakorlat sor nekem nem jött be. Sokat szenvedtem vele, próbálkoztam, stb., de sosem éreztem azt, amit kellett volna, még csak annyit sem, hogy legalább elfáradtam volna "odalenn" vagy akármi, gyanítom, rosszul csináltam. Most a Kegel félének akarok nekikezdeni, jobb mint a semmi, és attól tényleg minden bajom volt (már egyszer kipróbáltam), annál a fajtánál éreztem, hogy dolgoznak odalenn a dolgok és miegymások :D
Hétfőn elsétálok a patikába és megveszem a maradék homeós bogyót, az Arnicát, Staphisagriát meg a többit. Asszem, most már időszerű lesz a steril mullapra is rákérdezni. Furcsa amúgy belegondolni, hogy pl. a magnéziumot is már csak a jövőhéten szedem majd. Utána kezdhetem a szervezetemet is felkészíteni a szülésre :) Izgatottan várom, vajon milyen lesz, bár hazudnék, ha azt mondanám, cseppet sem félek. Nem is igazán a fájdalomtól, inkább az ismeretlentől, milyen lesz, hogy lesz utána, hogy fogom tudni ellátni azt a csöpp emberkét (biztosan ügyesen, csak ez most még olyan távolinak tűnik...) meg hasonló gondolatok keringenek a fejemben. Eddig az volt bennem, hogy milyen csodálatos lenne a 37-38. héten szülni, mert már olyan kíváncsi vagyok, de egyre inkább az van bennem, ahogy telnek a hetek, hogy ráérünk még, sőt tegnap, úton a Margit szigetre már válságtervet is dolgoztunk ki a túlhordás esetére (ugye mi eléggé cink szituációban vagyunk, mert a hivatalos szülésindítás pont ünnepre esik, ráadásul 4 naposra, és bevallom, 42. hétig viszont nem szeretném túlhordani a csöppet, nem csak azért, mert nehezebb megszülni, hanem mert ott már sok baj van, és ha be sem fektetnek, akkor hogy tudják monitorozni, hogy mindenk okés-e???), de bízom annyira az orvosomban, hogy tudja, mit csinál. Mivel túlhordásnál ugye már úgyis mindegy, mindenképpen érett a baba, gondolom egy ilyen helyzetben nem várjuk ki a 40+6-ot, hanem indítják egy kicsit hamarabb, vagy a fene tudja... mindegy, ezen sem terveztem egyelőre agyalni :)
Tegnap meghallgattuk Samu pici szívét, éppen aludt, 3-4 ujjnyira a köldököm alatt találtuk meg, nagyon boldoggá tett minket a felfedezés (fent már írtam, miért :D ). 

Kincsem szívecskéje :) nem értem, miért ilyen hosszú, amikor apja megcsinálta, de mindegy...

Mano2 by sereszsani

A héten mindenképpen át akarom mosni a babakocsit (ez éppen egy mai terv), az autós ülést, mivel lett vendégpapucsunk, így az egész lakást újra és újra (kicsit tisztaság mániás lettem), meg ilyen apróságok :D

Ja és a legfontosabb, megint egész éjjel a mosdót járjuk, hiába nem iszok, azt hiszem, ez már tényleg a vége :D

4 megjegyzés:

  1. Szia Jeanner,
    Nem a munkámra van szükség, nem is rám, csak egyszerűen hiányszakma a miénk, és emiatt vagyok még "tartva". :(
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. mivel vettétek fel a szívhangot, hogy ilyen jó minőségű lett?
    mi az angelcare-rel vettük fel anno egyszer, de olyan mars-béli hangok lettek a gépen belőle, hogy inkább volt ijesztő, mint kellemes....

    VálaszTörlés
  3. No, most az én kommentem tűnt el....:-( csak érdeklődtem, hogy jól vagytok-e, már nagggyon régen írtál!!Puszi, Ildi

    VálaszTörlés
  4. Ildi, pont most akartam írni, csak ugye a net is sz*rakodott, meg hát én is meg vagyok zizzenve, de következő bejegyzésben mindent leírok :)

    Brigi, angelsound-dal (szerintem te is erre gondoltál), meg nnagyon ügyes apukával :D meg ugye azt se felejtsük el, hogy édes Samu azért már nagy baba :)

    VálaszTörlés