2011. július 15., péntek

Védőnéni látogatás (V. felvonás)

És íme, a szokásos bejelentkezésem védőnéni látogatás után :)

Most nem történt semmi extrémen különleges, néztünk egy vizeletet, csont negatív, aztán rákérdeztem a matrac kérdéskörre, ugyanis nekünk szivacs van a bölcsőbe is, és a kiságyba is. Nem vettük, kaptuk. Akartunk venni kókuszt, de aztán utána néztem, és megtudtam, hogy ahol megtelepedett már egyszer a penész (házban), ott a matrac is elpenészesedhet, emellett a poratka nem él meg benne, de minden más elképzelhető, hogy beletelepszik... itt elbizonytalanodtam, mert elég drága az a matrac ahhoz, hogy megegye a penész (szó szerint), így rákérdeztem a védőnénitől, ő mit gondol erről. Azt mondta, hogy szerinte a szivacs is pont ugyanolyan jó. Így hát akkor marad a szivacs matrac :D megkérdeztem a gyógyteákról is, ugyanis kaptam egy listát egy gyógynövényes nénitől, hogy miket ihatok kismamaként, mert ugye a neten is kering minden, de okosabbak nem lettünk, mert a védőnő mondta, hogy sajnálja, de ehhez nem ért. A lista biztosan jó, ha megbízok a néniben. Aztán kiderült, hogy tamarin lekvárt pl. nem szabad enni, innentől borult a bizalom. Mindegy, annyiban maradtunk, hogy a hársfateát lehet vizesedésre, az biztos :) Beszéltünk még az ideális babaszoba hőmérsékletről is, mert ez egy igen csak komoly vitatéma volt itthon a férjemmel, ő esküdött a 18-20 fokra, én a 20-22-re, végül is én nyertem. Nagyon nem merünk fűteni, nem a számla miatt, bár az is szempont azért, hanem nehogy túlfűtsük szegény manót. Fürdetéshez a 25 fok nem olyan vészes, aztán meg majd visszahűl kicsit a lakás. Várta nagyon, hogy a jövő héten megyek laborba, de majd csak a jövő utáni héten megyek, a doktor úr a lelkemre madzagolta, hogy annál hamarabb ne menjek. Remélem, a laborban is ilyen megértőek lesznek. Viszont hétfőn patika, meg kell kérdezni, hogy itt ki kell-e íratni a cukrot. (Tudom, hogy elvileg nem, de mondta a védőnő, hogy biztos, ami tuti, kérdezzek rá.)

Ezután mértünk egy vérnyomást, 118/70, asszem ez több, mint tökéletes, néztünk egy súlyt, +1,5 kiló, de ezt én +1-nek számoltam, mert előtte reggeliztem, és nagyon kellett már pipilnem is :) szóval most kb. 7 kilónál tartok, azt hiszem, ez nagyon jó :) meg a víz sem ment még le teljesen, szóval az is lehet, hogy ez még kevesebb.

Következőleg viszont majd csak augusztus végén megyek, mivel a védőnénink szabin lesz :)

3 megjegyzés:

  1. Szia,
    Örülök, hogy jó minden!
    Nem belepofázni akarok, de legjobb tudásom szerint a tamarin jó, így e nélkül(a tamarine tartalmaz sennát).
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. a súlyod pont rendben van, emiatt ne aggódj!
    melyik helységben akarjátok fürdetni majd a babót? a gyerekszobában? vagy veletek fog aludni? mert elég akkor csak azt a helységet fűteni, ahol a fürdetés lesz (mi is beszerzünk egy fűtőkockát addigra, hogy a fürdőszobát tudjuk fűteni, ha lehűl az idő és még nincs fűtés esetleg).

    VálaszTörlés
  3. Brigi, a fürin gondolkozunk, azt elő lehet gőzölni, és van hősugárzónk is. Ott le is lehet ápolni a kicsit, és már betakargatvam felöltöztetve bepakolni a szobába :)

    Pocilakó, nem vettem bepofázásnak :) a védőnőm mondta, hogy nem ért hozzá, így ott vagyok, ahol a part szakad :) de végül csak megoldódtak a gondjaim, amit a tamarin old, arra meg egyelőre itt a sárgabarack meg a szilva :D

    VálaszTörlés