2011. július 27., szerda

Terhességi pánik

Igazából most kezd tudatosulni bennem, hogy hamarosan bővül a család (jobb későn, mint soha :D ). Vagyis nem is ez, hanem az, hogy egy kicsi lényecske fog nem sokára beköltözni a nyugodt és felhőtlen családi otthonunkba. Bye-bye 10 óra alvás, moziba járás, mekizés, mindenfelé rohangálás, kirakózás, magánélet.

Aprópó magánélet, na, arra is kíváncsi leszek, azzal mi lesz...

A nagy tudatosulásra akkor döbbentem rá, amikor ma kiterítettem a 3000db-os kirakót, hogy "Basszus, ezt gyorsan ki kell raknom, mert utána soha többé nem fogok hozzáférni!!" Ez persze valószínűleg erős túlzás, már csak azért is, mert a kirakó hengeren van, de biztos, hogy jó ideig nem lesz hangulatom ezzel pepecselni, amikor alhatok is ráérő szabadidőmben...

Emellett aggaszt, hogy annyi mindent akartam megcsinálni és semmivel nem haladok (tudom, blogolás helyett is csinálhatnám a dolgaimat, de néha le kell ülni kicsit :D ), és félek, hogy kifutok az időből. A kórházi csomaghoz még nincs semmim, és bár még csak a 28. hét következik, de lassan majd azt is össze kell packolni. A házasságit még nem kértem ki, a lakcímemet még nem intéztem el, a lakás még fut, bár legalább a babaholmik nagy része rendben van.

Ilyenkor, amikor ezeket a dolgokat számba veszem, mindig gyomoridegem lesz, hogy jézusom, hogy fogok végezni!!!! :O de fogok, és pont. Elhatároztam, hogy megszervezem a napjaimat, nem hagyom, hogy az órák kifolyjanak a kezeimből, mert így viszont tényleg nem lehet. túlhajszolás helyett ésszerűségre kell törekedni...

Ettől függetlenül pánikolok, mert már a 28. hétben vagyok, már csak 10-12 hét, már szülésfelkészítő következik, már bármikor szülhetek, már...

Na azt hiszem, most kérek két nagy pofont :D

5 megjegyzés:

  1. Nyugalooom! Ejj, ráérünk arra még :) Most tényleg nem kell kapkodni. Elég a 34. héten összekészíteni - szerintem - a kórházi cuccot. Egyébként, belegondolva - bár nem szeretek ilyenre gondolni -, ha koraszülés lenne, úgyis akkor még hosszú heteket bent tölt a baba a PIC-en, nem megy haza. De ilyenen én nem is túráztatom magam, kihúzzuk a 38. hétig, úgyhogy minek sietni? :):):)

    VálaszTörlés
  2. Ne aggódj, majd mikor már otthon a pici, akkor úgyis aktívabb leszel, és amikor alszik sok mindent meg lehet csinálni! Az első és legfontosabb, hogy ne agyalj azon 28 hetesen, hogy bármikor szülhetsz. Ezt ráér majd a 36. hét után. Mindenesetre a kórházi pack, és a házassági kikérés legyen meg minél hamarabb, a többit meg szép sorban ahogy megszervezed magadnak!
    Nem lesz gond, és remélem, hogy a kicsi megvárja a legalább 36. betöltött hetet! :)))

    VálaszTörlés
  3. nyugííííííííííí!!!!!!!!!!!
    ha ezekre gondolsz vegyél pár mély levegőt....mindent meg tudsz oldani!!!!
    a kórházi pakkot ellenben tedd össze....azt már ne halogasd:)))

    VálaszTörlés
  4. Összeraknám én, de még nincs is bele semmi :D én úgy terveztem, hogy majd 34. héten, addigra megveszegetem a legfontosabbakat... :)

    Nem az a lényeg, hogy parázok a koraszüléstől, hanem hogy baromira rohan az idő!!!! :D

    VálaszTörlés
  5. zsani, szuuuuuu-szááááá! :))))
    nyugi, szerintem az egész előkészületben a babaholmik beszerzése, mosása-vasalása és az elhelyezésüknek a kitalálása volt a legproblémásabb - nálunk legalábbis.
    a saját kórházi pakkod pikk-pakk meglesz, alapvetően sok olyan dolgot nem is kell beszerezni, amid ne lenne már úgyis otthon (jó, kivéve az elefánt betéteket, de ha gondolod, nekem remélhetőleg maradni fog jócskán, megbeszéljük ;) )

    és persze, hogy agyalsz azon, hogy mi mindent NEM fogsz csinálni egy darabig - hiszen eddig volt egyféle életritmus, megszokás, életvitel, most meg egy másik lénynek fogod magad 10000%-osan alávetni. más lesz, de jó lesz, hidd el :))))

    VálaszTörlés