2011. augusztus 26., péntek

Védőnéni látogatás (VI. felvonás)

Ma voltam védőnnéninél megint, szokásos havi rutin vizsgálat, meg látogatás, meg ilyesmi...

Kicsit bosszantó volt, hogy 8 után 5 perccel értem oda és majdnem 10kor végeztem, de végülis oda se neki... volt két friss kismama, azok sok időt vittek el.

Megkérdeztem a gyerekorvost, ugye szabad választás van, de én meg senkit nem ismerek... na akkor ilyenkor mi van? Még egyelőre én sem tudom, de van még kb. egy hónapom eldönteni, mit is akarok. Akkor fel kell keresni a kiválasztott gyerekorvost, összeismerkedni vele, ő kiírja a recepteket, amiket a szülés után majd apuka lelkesen kivált. Én szerintem egyelőre maradok a körzetisnél, vagy nem tudom, ötletem sincs, mit csináljak...

Aztán rátértem a védőnőlátogatás témakörére, abban maradtunk, hogy majd én telefonálok, ha megszültem, az biztosabb, mint a kórház, 5-én meg a védőnő telefonál és akkor megbeszéljük, mikor jön ki látogatásra. Addigra valamit csinálni kell az előterünkkel, szerintem hétvégén rendberakjuk apával, így nem maradhat!

Vérnyomásom jó, bár hozzám képest magas 127/75 asszem, na mindegy, még benne vagyunk a 140/90ben :D súlyom szerint folytam egy fél kilót, így már csak 75 vagyok, ez biztató :) Sammer szíve viszont már csak 140et vert, de a védőnő szerint ez is teljesen rendben van, az UH-n is ezt mondták, szóval akkor biztosan úgy is van.

Következő látogatás szeptember 30 :)

7 megjegyzés:

  1. A cukor-dramat sajnalom...
    A gyerekorvosrol meg csak annyit, h en is par hettel szules elott elmentem teruletileg illetekeshez bemutatkozni, de nem ugy jottem el, hogy huuuuha, hanem hogy hat, nekem ez jutottt...

    Aztan a korhazbol hazajovet utan masnap egy fiatalembr jott ki (a miasik szabin volt), aki apanak es nekem is anaimpi lett, h masna fel is hivtuk az elozo dokit, hogy papapapa, mi atnyergelunk a masikhoz. Es igy lett. Szoval nyugiy, nem vagy elkesve ;o)

    VálaszTörlés
  2. Hát ja, valami majd lesz, mást nem, végigpróbáljuk a körzetet :D Bandesz nagyon ajánlotta a Gyuri bácsit, de ő nem picuroknak való, inkább már a nagyobbakkal van jól el, így egyelőre marad a körzetis, végülis róla is jókat olvastam...

    Ja, közben belenéztem a kiskönyvembe, 77 az a 75, de nem baj, végül is nem híztam, ez is valami :D

    Egy kérdés, ha valaki még olvassa: kell a gyerekorvosnak fizetni, amikor először kijön babalátogatásra? Mennyit?

    VálaszTörlés
  3. JÓ kérdés, nemtom. Mi nem adtunk sem a védőnőnek, sem a gyerekorvosnak (megkínáltuk őket enni-inni). Viszont ha betegség miatt kihívjuk, akkor szoktunk adni.

    VálaszTörlés
  4. Ja, meg kisebb gondod is nagyobb lesz annál, hogy őket ugráld körül :)

    VálaszTörlés
  5. Fúúúúúúúú, Zsebi, ne is mond... hát nem lesz egyszerű :D

    VálaszTörlés
  6. Jeanner,
    Mint szakmabeli, NEM kell adni!
    Ha akarsz, mert meg vagy vele elégedve, max.megkérdezed; de hivatalosan nem kell!
    Puszi

    VálaszTörlés
  7. Aham, köszi szépen :) ez szuper :D

    VálaszTörlés