2011. augusztus 21., vasárnap

31+0

Terhesség a 31. hétben
Mostanra talán már kicsit türelmetlen, ami érthető. Ez idő tájt a legtöbb kismama már nagyon szeretne találkozni gyermekével, szeretné a karjába venni, ahelyett, hogy egyre nehezebb súlyként cipeli. Hiába nyugtatja a környezete, hogy addig élvezze a pihenés perceit, míg be nem indul az „éjszakai műszak”, már nagyon kíváncsi rá, milyen is lesz az új, közös életük.

Kismama
Előfordulhat, hogy néha légszomja van, nehezebben veszi a levegőt. Légző gyakorlatokkal fokozhatja szervezete oxigén ellátottságát és sokkal energikusabbnak is érzi majd magát.

Baba
A baba bőrszíne kezd rózsaszínűre váltani, fejkörfogata lassan eléri a születési méretet, test és fej aránya is megegyezik már egy újszülöttével. Egyre több magzatvizet nyel, ami a vesék, a belek és a gyomor megfelelő működése miatt lényeges. A baba tüdejének léghólyagjai a születésig folyadékkal teltek. A magzatvíz ízén keresztül a pici érzi, hogy Ön mit fogyaszt, ezért a fűszeres, csípős ételeket mindenképp kerülje.

Vizsgálatok
A héten javasolt vizsgálatra nem kerül sor, de a kismama masszázsról ne feledkezzen meg!

Szakember/orvos tanácsa
Az utolsó hónapokban különösen vigyázzon egészségre, mert a különböző fertőzéses megbetegedések, vírusok veszélyesek lehetnek a magzatra. Ne menjen olyan társaságba, ahol ilyen jellegű veszélynek van kitéve.

Életmód
Figyeljen oda a helyes testtartásra! A hátfájások egyre gyakoribbá válnak, különösen akkor, ha a hát és a hasizmai gyengék és a feljött plusz kilók leginkább a gerincét terhelik. Álláskor ügyeljen arra, hogy ne dőljön hátra, vállait ne húzza fel és fejtetővel mindig nyújtózkodjon felfelé. Ülés közben a derekát mindig támassza meg, ha kell, rakjon a háta mögé párnát. Alvásnál csak az oldalára feküdjön,, támassza meg magát párnákkal. Fölkeléskor ne használja hasizmát, oldalra fordulva, keze segítségével nyomja fel magát. Naponta egyszer-kétszer végezzen „macska gyakorlatot.” Álljon négykézláb és púposítsa a hátát, majd a keresztcsonttól indítva csigolyáról csigolyára haladva homorítsa a gerincét. Ezt alkalmanként 10-15 –ször ismételje meg.

Hát nekem sajnos az átlagos kismamákkal ellentétben holnap lesz egy cukorkontrollom, nem vagyok nagyon boldog, de ez van. Erről bővebben majd holnap, most egyelőre nem sokat tudok írni róla... Tegnap összedobtuk a kiságyat meg a bölcsőt, baromi fura, hogy itt vannak, már csak azért is, mert valahogy így kezd egyre inkább tudatosulni bennem, hogy hamarosan eggyel többen leszünk :) pedig még ugye minimum 6 hét, ami, mikor ilyen türelmetlen már az ember, bizony hosszú idő :) Samu nagyon szépen mocorog, anyukája és apukája legnagyobb örömére :) Viszont tegnap megint le "Somázták" szegényt, lehet hogy csak az én hülyeségem, de én nagyon nem szeretem... Egyrészt a Somáról mindig a tekercselt tehén jut eszembe a megasz*rból, másrészt az én kisfiam Sámuel lesz, nem Soma... : / Ez olyan, mintha engem is Ludmillának hívnak, az is majdnem Zsanett... Na mindegy, túllépek a dolgon :D Kaptam homeós bogyókat is, meg egy újabb csomag málnalevél teát, szóval lesz mit innom :D meg szednem is :) megtudtam, hogy a kecskeruta is jó tejfokozásra, nagy szerencse, hogy nekem pont van itthon egy csomagnyi, majd kipróbálom, ha szükséges lesz (bár ne legyen). Ilyen mindenféle tejfakasztó teákkal nem merek próbálkozni, barátnőm mondta, hogy a kisfia is nagyon szenvedett tőle... Na, mást most nem tudok írni, asszem ezen kívül érdemleges nem történt.

1 megjegyzés:

  1. Soma?! Ezek bolondok!
    Bármilyen tejserkentő dolgot csak onnantól vess be, hogy belövellt a tej! Szigorúan!

    Mi is már várjuk kispockot, ez a jó :) REmélem, hogy most már hipp-hopp elrepül az idő :):):)

    VálaszTörlés