2011. augusztus 31., szerda

Utolsó vizsgálatok!!!! :)

Na jó, ez a cím így ebben a formában nem teljesen helytálló, mert lesz még, de ugye ez már egy következő fokozat lesz majd, most egyelőre mindent letudtam :)

Voltam hétfőn szemészeten, ugye a cukrom miatt megnézték a retinámat, nehogy baja legyen, az am rutin eljárás, minden kismamának, aki gesztációs diabos, megnézik a szemét. Szerencsére rendben van. A pupilla tágítástól nagyon féltem, de inkább csak kellemetlen, mint fájdalmas, ráadásul a bal oldali szemembe baromi sok csepp ment, így bár 1/2 9kor sorra kerültem, a bal szemem még délután 3kor is K.O. volt... :( Nem baj, elmúlt :D hipiszupi napszemüvegem meg nagyon jó szolgálatot tett :)

Tegnap volt egy plusz köröm a dietetikán, már 4. napja volt 7 fölött folyamatosan a cukrom, így beugrottam (a telefonkapcsolat valahogy nem jött össze) a Gizi nénihez, akivel jó alaposan átrágtuk az egész diétásdit. Amiket jó lett volna, ha a másik két dietetikus közül legalább az egyik elmond:

-fontos a változatos étrend, mert sajnos ami bevált, hiába működik, csak ideig-óráig lesz hatása, utána ugyanúgy emeli a cukrot.
-a reggelire tilos a tejtermék hülyeség, tejet meg ilyen számolandókat nem javasolt reggelire (sajtot pl. lehet)
-a napot 2 részre kell bontani, ha elveszek a délelőtti étkezésekben valahonnan, akkor azt pl. délután nem rakhatom vissza (pedig én eddig ezt tettem)
-muszáj többet enni reggelire, mert az a főétkezés, elszállt cukrok esetén kísérletezni kell, mitől marad alacsony
-gyümölcsöt tilos magában enni, mindig kell hozzá lassan felszívódó szénhidrátot is fogyasztani (legutóbb azt mondta az egyik dietetikus, hogy uzsonnára pl. csak gyümölcsöt szabad enni... megőrülök, komolyan!)
-a fehérjék és a zöldségek segítik a szénhidrát felszívódását, így abból lehetőség szerint sokat kell enni és változatosan (a hús nem pótolható húskészítményekkel [szívás])

Biztosan sok más okosság is elhangzott, nekem ennyi maradt meg. Ezen felbuzdulva főztem ebédre zöldséglevest, paprikás krumplit és megkoronázva az egészet, ettem 4 szem epret. Gondoltam, biztosan lesz vagy 9  a cukrom, de 5,4et mértem... (bár ötletem sincs egyelőre, h pl. ma mit egyek... :S )

Este meglátogattam a szülészorvosomat, átnéztük a leleteimet, megbeszéltük, hogy diétázok ügyesen, megvizsgált, egy milimétert nem rövidültem tovább, aztán elmondta, hogy ha beindulnak a fájások, menjek be a kórházba azonnal (vagy ha elfolyik a magzatvíz), de persze törekedjek arra, hogy mindez október elsejétől legyen aktuális (akkor már bármikor szülhetek, betöltött 37. hétben leszünk), papírjaimat vigyem, ha semmi mást sem, szeptemben utolsó hetétől CTG (basszus, az már csak 3 hét :D ), 40. hétig hetente, utána 41. hét végéig naponta, ha nincs baj, de esemény sincs, akkor ott indítanak. Minden CTG után láttamoztatni kell a leletet, ha baj van, akkor futunk még pár kört (bár ne legyen, de erre csak annyit mondott a doki, hogy nem rajtam múlik sajna és nem is őrajta), mindenesetre magánrendelésre már nem kell mennem... pihenés továbbra is játszik (legutóbb azt mondta, ha nem rövidülök tovább, akkor élhetem a boldog kis Zsani életemet, de úgy fest, csak nem...), aztán ennyi. Most legalább 12-ig csend lesz, akkor megyek újra cukorkontrollra...

3 megjegyzés:

  1. Ez korrekt a dokid részéről. Mikor 6évvel ezelőtt született a fiam, akkor a 40. héttől csak 2naponta volt ctg, a naponta sokkal biztonságosabban hangzik.

    Már nincs sok a 37. hétiiiiig!!!

    VálaszTörlés
  2. en most voltam terheleses vervetelen,remelem minden rendben lesz..

    Jaj e jo neked mar olyan kozel vagy

    szep hetveget!

    VálaszTörlés
  3. Zsebi, én is amondó vagyok, hogy jobb így, meg azt sem bánom, hogy hogyha úgy alakulna, akkor nem kell a 42. hétig várni, mint sok más helyen :)

    Kata, tuti minden oksa lesz! :)

    VálaszTörlés