2011. augusztus 16., kedd

Szülésfelkészítő cumisüveg mizériévál...

Na, kezdjük az elején... egy kedves ismerősöm mesélt nekem a Margitos rutinról, hogy vigyünk majd cumisüveget is, de úgyis kérni fogják. Mi anno szettben vettünk Aventet, van benne 4 cumisüveg, meg is örültem, 2db 1es cumijú, 2db 2es cumijú, remek, ezt sem kell venni :) Aztán elkezdtem azon agyalni, hogy vajon jó lesz nekünk a 2es cumi? Ugyanakkora lyuk van rajta, mint az újszülöttön, csak 2db... gondolkoztam serényen, hogy ebbe csak belefolytom a gyereket... végül mások is ezt mondták, így hát eldöntöttem, kisterilizálom a cuccot, és viszek egy nagyobb meg egy kisebb üveget 1es cumival. Erre tegnap közölték, hogy mindegy, milyen cumisüveget viszünk, csak Aventet ne, mert az nem jó... Nem vagyok ideges, ááááááááááááááááá... Most 1300ért vehetünk új üveget, most azon tökölök, hogy MAM vagy Nuk... De szerintem a Nuk lesz a nyerő, mert cumink is olyan lesz.

Mondták, hogy vigyünk be mellápoló krémet, úgy döntöttem, hogy a sudokrem tökéletes lesz a mellemre is, ha már egy vagyont kidobok érte (adtak a csomagban, persze, de az annyi, hogy vagy csak a mellemre, vagy a babapoppantyúra... de arra se sokáig...).

Emellett megállapítottam, hogy hosszú 3 nap vár ott rám, bár hátha normális anyukákkal kerülök egy szobába, de akik ott voltak, eléggé érdekesek voltak (volt pár jó fej, de nagyon kevés...). Én ott sokaltam be, hogy ugye a cumisüveg a cukros vízhez kell, erre az egyik anyuka közölte, hogy ő nem akar semmiképpen olyat adni a babának. Mondta neki a nővér (?), hogy de muszáj, már elmondta, miért (hosszú). Erre közölte, hogy akkor hoz édesítőt. Én asszem itt vertem le a biztosítékot...

Kaptunk am pár jótanácsot is, viszek be fürdőkrémet is, és a felsőtestem majd azzal mosom, meg teljesen semleges szagú stiftet terveztem használni, hogy Samut ne zavarja össze a mindenféle illat. Hátha a szopi is jobban fog menni, nincs sok kedvem azzal harcolni, hogy a kisfiam nem fogadja el a mellem... Lesz nekünk szerintem enélkül is elég bajom.

Meg kell kérdezni a patikát is nálunk, hogy Urtica Urenst tartanak-e, bevallom, egy hetet terveztem magunknak adni, mielőtt elkezdem szedni, hátha nem kell, de akkor így meg sem venném előre... Minek?

Megtudtam, hogy ugyanúgy diétás  menüt kapok majd (fúúúúúúúúúúú, az nagyon izgi lesz...), meg szúrnak engem is, Sammert is... ez utóbbinak nem vagyok hepi, de biztosan nem lesz baj, és akkor talán nem molesztálják sokat.

Ami nekem nagyon nem tetszett, hogy szerintük a legmegfelelőbb ébresztési mód a "csikizzük meg a baba talpát".. velem apum csinálta ezt iskolás koromban, annnnnnnyira utáltam!!!!! Szerintem kismanót máshogy is fel lehet ébreszteni.

Kaptunk olyan okos tippet is, hogy ne fürödjünk fent tusfürdővel, így viszek be mosdókrémet, a mellemnek is jót fog tenni, és hátha tej szagom lesz, legalább ezzel ne kelljen már kínlódni :)

4 megjegyzés:

  1. Urtica Urens 5Ch (van más higításban is, de az apaszt). Szerintem vedd meg, inkább legyen, minthogy a férjed rohangáljon tejserkentő bogyóért... ez csak az én véleményem :)

    Édesítőn én is kiakadtam volna :):):)

    Simán használtam a megszokott tusfürdőm, csak a dezodoromból vettem inkább stiftet, hogy ne szálljon szanaszét, mikor befújom magam. Szopi után tiszta vízzel lemostam magam felül (erre vittem külön kis törülközőt), Garmastant vettem cicire, meg egy másikat, utóbbit nem kell lemosni szopi előtt... majd szállítom a nevét, csak újra megkérdezem :)
    Kend a melled, mert ha már sebes, akkor csillagokat fogsz látni az igény szerinti sok-sok szopinál.
    Csikizés a babáknál nem olyan hatást vált ki, mint nagyobbaknál :). Én a fülcimpáját is birizgáltam, meg csikiztem a nyakát is, csak ébredjen, egyen és ne menjen kék fény alá.

    VálaszTörlés
  2. Én másképp terveztem ébreszteni, fülbirizga, arcsimi, nyakciróga... inkább, mint talp csiki :D

    Ezt a garmastant mondták bent is, de én inkább a sudokrémre voksolok, azt mondták, az a legjobb, és azt úgyis viszünk be poppantyúra :) (popsikrémet is kértek, adnak, de van, hogy hamar elfogy...)

    Urtica: hát nem tudom... :S azért én bízom apjokba :D de meg is tudom rendelni és akkor csak beszalad érte :)

    Tippek jöhetnek még!!! :)

    VálaszTörlés
  3. a NUK márkát bátran ajánlom!!mindkét gyerekemnél és majd hármaskánál is ezt a márkát fogjuk használni!:)

    VálaszTörlés
  4. Szia Jeanner!
    Megkérdezhetem, hogy a Margitban fogsz szülni? Köszi,
    S.

    VálaszTörlés