2011. augusztus 19., péntek

Krio, Hepinet, 4D, egyebek...

Na, akkor sorban.(Már egyszer nekikezdtem ennek a bejegyzésnek, remélem ma sikerál be is fejeznem :) )

Kezdjük a Krioval. Szal voltunk ki a minap (ejj, már nem tudom, melyik napon), megbeszélni. Mondjuk én már akkor terveztem szerződést is kötni. Előzőleg ugye kértem időpontot, ott kaptam néhány tájékoztatót, ami eléggé értékes információkat rejtett, így a kérdéseim nagy része ki is esett :)

Na szal elmentünk, pénzt persze elfelejtettem felvenni, de szerencsére volt nálunk annyi. Előtte még beugrottunk a Brendonba, ki akartuk választani a járókát, de eléggé gyér volt a felhozatal. Aztán megkezdődött a megbeszélés, feltettük a kérdéseinket, mindenre nagyon korrekt választ kaptunk (egy dolog nem világos csak, hogy akkor most a szállítás ingyenes vagy nem??? Mi olyan csomagot kértünk, amiben benne van a szállítás, de a csaj folyamatosan azt mondogatta, hogy az a 7000Ft nem olyan nagy összeg, vagy apuci is beviheti a mintát... :S ) Az adminisztráció viszont egy halál. 40 szerződés, 600.000 egyéb dokumentum, kiderült, hogy mi ráadásul a Hepineten keresztül kötöttünk szerződést, így más kedvezmények is járnak, meg mittudomén...

Olyan csomagot választottunk, hogy évente 6000Ft-ot elengednek a tárolási költségből, így csak 10.500 lenne a cucc 16.500 helyett, de kértük, hogy hogyha engedi a minta mennyisége, vegyék ketté, így csak az egyiket kell felolvasztani, a másik megmarad talomban, azt majd felszaporítják (persze csak egyszer lehet szaporítani, de 2 minta akkor is több, mint 1), így 14.000 az éves tárolás, ráadásul volt olyan lehetőség, hogy ugye kifizettük a 25.000Ft-ot a kezdő szettre, azt így is, úgy is bukjuk, de a további részleteket majd csak szülés után kell fizetni, mikorra kiderül, hogy jó-e a minta, vagy sem, ergo ha nem jó a minta, nem kell befizetni semmit, és így arra sem kell várni, hogy visszautalják a pénzt stb. stb... viszont aminek nem örültem, hogy az a 169.000 tartalmazza az első éves tárolás díját, de az nem októbertől októberig, ahogy naivan gondoltam, hanem októbertől dec. 31-ig, aztán január 1-ével lehet utalni a következő összeget... na nem baj.

Megkaptuk a kis táskánkat, van egy anyára vonatkozó doksi, amit már réges régen ki kellett volna töltenem, de úgy döntöttem, még nem teszem, még messze ahhoz a szülés. Olyan kérdések vannak benne, hogy mondjuk szedek-e jelen pillanatban antibiotikumot? Mi van, ha mondjuk a 35. héten kell szednem? Akkor csatoljam még tele a táskát, hogy ekkor meg akkor ezt meg azt szedtem? Áááááááááá,majd inkább kitöltöm a 37-38. héten, ráér... úgysem szülünk még :)

Na, ez volt a Krio, aztán ugye 30. hetin a Hepinetnél voltunk 4D-n, kicsit kíváncsi voltam a kicsim pofikájára :) bár ne lettem volna... :( jól meg lettünk vizsgálva, abban nincs hiba, de szomorú, hogy kifizettem 30 percet, kaptam érte 18-at (mondta a férjem, hogy nagyon hamar eltelt az a 30 perc, de mondtam neki, hogy biztosan csak azért, mert jó volt az UH... sajna nem ), a képek sem lettek olyan jók, pl. a kukifotók alig látszanak (nem azért, mert a gyerek kukkancsát akarom nézegetni, csak ha valakinek megmutatnám, tutira megkérdezné, hogy hová kell a fütyköst odaképzelni?) De az én szívemnek akkor is a 18 perc fáj a legjobban...

Viszont az mókás volt, hogy Samu fiam takarta ám az arcát rendesen, egész felkarral, aztán biztos, ami tuti, a talpát is behúzta a szeme elé, mondtam a néninek, hogy oldalra fordulnék, az szokott segíteni, de nem segített, viszont amikor elkezdtem simogatni a hátát pocakon keresztül, akkor kinyomta, mint itthon is szokta, és kaptunk egy hatalmas vigyort :) De amikor átfordultam a másik oldalra, akkor már morci meg durci volt a kincsem :D (azért itthon is szokott tiltakozni). Teszek fel azért pár képet:








4 megjegyzés:

  1. Ha a neten az volt, hogy benne van a szállítás, akkor benne van, a miénkben ezer, hogy benne van.
    Mi is a Plusz csomagot választottuk, szaporítsáááák!:)

    Nekem eddig - ezzel a terhességgel - sosem volt 30 perc uh, csak kevesebb. Te el lettél kényeztetve a 4D Genesisben :):):) De igazad van, ha fél órát fizetsz, legyen fél óra. A képek nem rosszak, sokkal jobb, mint eddig nálunk csináltak mostanában.

    VálaszTörlés
  2. Genesisben jobbakat csinálnak, majd meglátod :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    En is mindig csalodok az UH kepekben. Egyszer volt olyan a Seannal,hogy nem lehetet jol latni a pocimban,es kukuldtek setalni,hogy kicsit varjunk..legalabb megprobaltak...
    A Krio-t mi is meg fogjuk nezni...igaz elozzoleg mi nem ot kotottuk a szerzodest...
    Alulrol a 3. on ,meg az utolso kepen milyen szepen lehet latni az arcat! :)

    Legyen szep hetvegetek!

    VálaszTörlés
  4. Szia Jeanner,
    Szerintem a képek jók, a lényeg látszik! :)
    Puszi

    VálaszTörlés