2011. május 9., hétfő

16+1

A magzat méretei: a 16. hétre a baba súlya eléri a 100 g-ot.

Sokat mozog, és az izommozgása egyre rendezettebb. A másodszor vagy többedjére várandós anyukák valószínűleg már érzik csemetéjük ficánkolását. A szemek és a fülek megérkeztek a végleges helyükre.
Bőre még olyan vékony, hogy átlátszanak rajta a véredények. Kialakulnak a baba izületei, csontjai is fejlődni kezdenek.  Kifejlődött mind a 20 tejfog az íny alatt, és megjelennek az első ízlelőbimbók. A nemi szervei kifejlődtek, ám ultrahangos vizsgálattal még nem állapítható meg teljes pontossággal a neme.  Már tudja szopni az ujját.

Ilyen most:



Kénytelen voltam váltani, de vagy az én gyerekem nem 16 hetes, vagy nagyon el vannak írva itt a dolgok. Ugyanis szombaton 17 centinek mérték (darabokban, na jó, az ülőmagassága 11 centi volt, de akkor meg ne írják azt, hogy a magzat eléri a 11 centit, mert az én magzatom 17 centi!!!!) és 149 gramm, szóval vagy elég nagy baba lesz, vagy tényleg kicsúsztunk az átlagból :D

Persze hoztam pár 4D képet is, ha már így voltunk ugye :)

Gyönyörű pofika :)


"Anya, felébresztettek!!!!"


"Látjátok jól, hogy fiú vagyok?" (még a köldökzsinórt is felemelte nekünk :D)

3 megjegyzés:

  1. Már nagyon vártam, hogy felrakd ide is a fotókat és kommentáljam :) Nagyon cuki, és nagyon FIÚ :):):)

    VálaszTörlés
  2. Zsebi, köszönöm :) szerintem is :) és lehet benne valami, hogy beleformálódik a nevébe, ha úgy hívod, nekem pont olyan minden vonása, mint amilyennek egy Samut elképzelek (az üknagypapám után) :)

    Köszi Adri, remélem, hamarosan te is ilyen képeket hozol nekünk :D már nagyon várom!

    VálaszTörlés