2011. május 26., csütörtök

Védőnéni látogatás (III. felvonás)

Huhh, mivel az első 2 kaland kimaradt, így most pótolnám :D

Védőnő I. rész:

Egy szép esős, hényós péntek reggel történt, hogy elsétáltam a védőnénihez. Pont 8+5nél jártunk. Kezemben a laboreredményeim és az eddigi leletiem, fejemben a válaszok minden kérdésre (gondoltam én...)
8kor nagykönyv szerint sorra is kerültem. Remek. Új kismama, készültségi idő: minimum 45 perc.
Laptop kinyit, adatok felvisz.
Neve?
Címe?
Munkahelye?
Férje neve?

Ez még a könnyített kategória volt. Aztán következtek a következő kérdések:
Örökletes krónikus betegség önnél? Na itt akadtam el... mire is gondol? Mondta, hogy cukorbaj, magas vérnyomás blabla.. megemlítettem a cukrot és vártam, hogy megkérdezze a gyerekkori betegségeket. Aljas módon nem azt kérdezték...
Örökletes krónikus betegség a közeli családjában?
Örökletes krónikus betegség a férjénél?
Örökletes krónikus betegség a férje családjában?

Tippmixen nem tippelnék ennyit, mint amennyit itt előttem :D Aztán elkérte a védőnő a laborpapíromat, átnéztük, minden rendben, első terhesség? Lányos zavaromban azt mondtam, hogy igen, hiszen még nincs gyerekem (2 héttel később világított rá anyum, hogy nem ez volt a helyes válasz, de már mindegy...) Aztán súly mérés, vérnyomás mérés, rövid beszélgetés. Felicitas csomag boldog átvétele, elégedett hazatérés.

Védőnő II. rész

A védőnőm asszem atlán beteg volt, mindegy, azon az ominózus pénteken nem találtam ott. szenvedtem a hányingertől, aznap reggel talált vissza, és ugye még az örömhírt is közölték, a védőnőm nincs. A helyettes mondta, hogy menjek be hozzá, vagy menjek vissza egy hét múlva.. Inkább bementem hozzá. Nagyon kedves volt, hosszan beszélgettünk, felírt mindent, áttárgyaltuk a táplálkozási részt, a hízási részt, és megmérte a súlyom, vérnyomásom és kedvesen, alig 45 perc után az utamra bocsáltott :D

Védőnő III. rész

Múlt pénteken voltam utoljára védőnőnél. Ez már igazán gyorsan ment. Vittem neki egy laborpapírt, amit a toxémia miatt csináltak, örültünk neki, hogy igazán remekek az értékeim még mindig. Átböngészte a kiskönyvemet, felvitte az új adatokat. Tett egy +-et a magzatmozgás rovatba, miután az "Érzi már a babát?" kérdésre elégedett igen volt a válasz :) Ezután lemért, megdicsért, mert csak 1 kilót híztam, így most +4 kilónál járok 18 hetesen (lassan 19), megmérte a vérnyomásomat is, elégedetten konstatálta, hogy az is jó, és mivel nem volt több kérdésem, június 17re megbeszéltünk egy randit, ahol már Samu szívecskéjét is meghallgatjuk :) az egész procedúra alig 20 percig tartott :)

1 megjegyzés:

  1. hát igen, nem első terhesség... s főleg, hogy RH negatív, ott még inkább számít, hogy volt már...


    Pocisimi

    VálaszTörlés