2012. május 16., szerda

Hama-hama-zutty-zutty :)

Egy újabb kajás bejegyzés, mert hát nagy változások történtek e téren :)))

A legelső ilyen dolog, hogy a fiatal úr többé nem hajlandó ölben enni, emiatt kapott egy csini etetőszéket, így már ő is az asztalnál ül ebédnél/uzsinál/vacsinál :)

A glutén bevezetését befejezettnek tekintettem másfél hónap fokozatosan, finoman adagolás után, így Samu kipróbálhatta élete első baby kétszersültjét és kapott 6 hónaposoknak való kekszes tejpépet. Előbbi annyira nem, utóbbi annál inkább elnyerte a tetszését :)

Múlt héten bevezetésre került a pipicici, nagy sikert aratott, kannibál Samuka végre kiélhette hús iránti igényeit :))) Drága fiú, csak úgy cuppogott a húsos püré után :) A héten valamikor bekocogunk a városba és veszek neki pulykásat is, hagy kóstolja :)

Nagyon sok mindent eszünk már, most összeszedem, okulásként az utókornak :)

Gyümölcs:
-alma
-őszibarack
-sárgabarack
-körte
-banán
-cseresznye
-meggy
-szőlő
-szilva

zöldség:
-paprika
-paradicsom
-krumpli
-répa
-cukkini
-borsó
-zöldbab
-pasztinák
-póréhagyma
-brokkoli
-karfiol

Azt hiszem, egyelőre ennyi. Van még itthon kukorica krémes babakaja, de mivel a tegnapi mediterrán zöldséges is nagy vihart kavart a pocban, így azt egyelőre hanyagolom...

A legnagyobb mutatvány, hogy tátog, így jelzi, hogy éhes, haláli :) A száját nagyon ügyesen tátja, ha látja, hogy megy a falat, néha annyira elérzékenyülök a gyerekem mérhetetlen ügyességétől, hogy előkét sem adok rá :D Hiba.... :)

Ha szomjas, továbbra is köhög, napi 2 deci lét vagy teát simán elszörpög. Próbálgatom a vizet néha, de csak értetlenül néz rám, majd látványosan elkezd tőle haldokolni, hát ez van... Majd rászokik, láttam már ilyen gyereket :D

És akkor pár kép a törpről :)


Talán zöldbabot ettünk :) (az etetőszéket kell nézni)


ugyanaz a momentum, de annyira cukor ez a kép :))))


kétszersült :)

 mediterrán móka után... alig tudtam kimosni a rucijából a paprika miatt... :S

6 megjegyzés:

 1. húha látom mosás ügyileg felkészülhetek ha Lina is a közel jövőben már majd elkezd mást is enni... :D

  VálaszTörlés
 2. De nagy már Samu baba és gyönyörű kisfiú! Még így maszatosan is :) Dóri

  VálaszTörlés
 3. Nagyon aranyos Samu!
  Pipicici. :D Ezen jót mosolyogtam.
  A vizet Hanna sem issza meg, cumisüvegből adva fuldoklik tőle... Bírom, hogy hogy fel tudnak háborodni a víz hatására. Viszont nemrég pohárból pár kortyot sikerült meginnia. :) De szerintem csak a pohár volt újdonság.

  VálaszTörlés
 4. Hát, nálunk Samu ismeri a poharat is már sajna, így abból is folyik világba :) Mindegy, láttam én már ilyen gyereket, csak megnőtt az is valahogy :DDD

  VálaszTörlés
 5. Nagyon cuki!
  Tea felvizezve?
  Nekem egyáltalán nem hajlandó inni... Se pohárból, se cumisüvegből, se itatópohárból. Napi 20 ml, ez az amit sikerül belediktálni.
  Mondjuk reggel és este tápszer van, felvizezve, gondolom abban van neki elég folyadék...
  Én már próbálkoztam gyümölcslével és teával is, hasztalan...

  VálaszTörlés