2012. március 29., csütörtök

Első komoly betegségünk

Hát ez is eljött... Meg akartam várni a hétfőt, amikor azt mondja a doki, hogy gyógyult, utána meg költöztünk, ezért is a késlekedés...

Pénteken kezdődött, még anyuéknál voltunk. Várható volt, hiszen nem sokkal előtte nagyon beteg voltam, sejtettem, hogy elkapja. Szombaton már csúnyán köhögött, vasárnap már rémesen! Egyértelmű volt, hogy hétfőn doki.

Na, reggel azzal nyitott a fiatal ember, hogy elkezdte húzni a fülét, hát a fülészeten nyitottunk, persze a telefont nem akarták felvenni, csak 11kor, amikor már amúgy is indultunk, azt mondta a dokinő, hogy menjünk, szívesen megnézi, várnunk kell. Nem kellett olyan sokat, a dokin meg végtelenül kedves és aranyos volt. Samu fülének semmi baja, hála égnek. Na innen irány a háziorvos.

A doki azzal nyitott, hogy hát igen, csúnyán szörcsög a kicsi. Mondom, nem mondja :D Meghallgatta, hát ne ijedjek meg, de olyan aszmatikus a légzése. Nem ijedtem, ááááááááááá... Ha esetleg befulladna éjjel, vigyem ki a hidegbe, ha láza lenne 38 fokig ne csillapítsam, írt fel hörgőtágítós köptetős cuccot, ha bármi van, ügyelet 8 után, előtte hívjam őt bátran...

Na, mi otthon kiokoskodtuk, hogy vírusos nátha nincs is (én voltam a fő elkövető), és biztosan kruppos a gyerek. Aznak éjjel nyitott ablaknál aludtunk, rémes volt, de Samuért mindent! Aludtunk? Persze... Apa fázott, én idegeskedtem... lélegzik még? Nem? Mi van? Szörnyű volt, senkinek nem kívánom...

Persze aztán kiderült, hogy a gyerek marhára nem volt kruppos, na mindegy... de legalább hamarabb gyógyult :DDDD szerdán, amikor mentünk kontrollra, már szinte kutya baja sem volt, a hétfői oltáson meg már végképp. Bár az aszmatikus légzés sajna valószínűleg végig fog kísérni minket, de ez van...

Ja, és nagyon jó orrszívási praktikákat is sikerült kifejlesztenem, mikre nem jó egy megfázás :DDDD

7 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy meggyógyultatok! Biztos szörnyű lehetett ez a pár nap egy ilyen pici kisfiúval.

    Amúgy milyen az a szuper jó kis orszívós praktika? :)

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom a betegséget :( ebben a korban hajlamosak az asztmatikus szövődményekre,Tomival 4 hónaposan voltunk kórházban. Nincs légzésfigyelőtök?Nekünk emiatt főleg jól jött,illetve vettünk hideg párásítót,sokat segít.

    VálaszTörlés
  3. ide az orrszívós praktikákkal, mert én már lassan összeroppantom a gyerek koponyáját, úgy le kell fognom közben...

    VálaszTörlés
  4. Vigyázzatok Magatokra, kérlek!
    /tudom közhely, és hülyén is hangzik, de nem tudok ma semmi értelmeset kicsikarni magamból, bocsi! :)/

    VálaszTörlés
  5. Hát, könyékhajlatba a feje, jobb alkarral lenyomom a két karját, kicsit megdöntöm felfelé, és ennyi. Gyors, hatékony módszer :)

    Évi, van légzésfigyelőnk, de az ember ettől még eléggé ideges ilyenkor, na :D

    De meggyógyultunk, az a lényeg :)

    VálaszTörlés
  6. Hát nem hangzott túl jól... Mai napig nagyon tudok parázni, ha betegek... ezt képtelenség megszokni. De a lényeg, hogy már jól van a csöpp :)

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy jobban van! Stramm kissrác! Amúgy, ha rájönne köhögési roham vagy hasonló, és mondjuk nincs kint hideg, akkor nyisd ki a hűtőajtót és ácsorogjatok picit ott (persze legyen bebugyolálva a bébi).
    Orrszívás nálunk is hasonlóképp, hamar végzünk. Tényleg ilyenkor tanulja ki az ember, carügy.

    VálaszTörlés