2012. február 17., péntek

Tápszer körkép

Merem írni ezt a bejegyzést, mert mi már MINDENT!! (majdnem mindent, a Humanat még nem mertem megvenni...) végigettünk. Hiába, kényes bélés...

Az egész indult úgy, hogy Beba HA pro Start. Eredmény: éktelen hasfájás (szegény gyerek...) Zöld, büdös kaki meg még sorolhatnám. Ekkor jött az infacol + chamomilla kúra, ami átmeneti enyhülést hozott azért (bezzeg amíg csak anyatejet evett, addig nem volt ilyen baj, mindegy volt, mit ettem...). Gyerek hízott, mintha pumpálnák, ráadásul annyit evett, mint egy vett malac, 1 hósan már 150 ml-t benyomott simán...

Aztán jött a Start Sensitive (Beba HA), eredmény: feketészöld, nyálkás, éktelen büdös, gusztustalan kaka, folyamatos hányás (nem bukás) és borzalmas ordítással járó kegyetlen hasfájás... ekkor jött barátnőm világmegváltó tippje, miszerint próbáljuk ki a sima tápszert.

Első kísérlet: Hipp BIO Combiotik 1. Eredmény: hasfájást elfújta a szél, szép sárga, anyatejes jellegű kaka, nagy boldogság. + ettől nem is hízott a tücsköm annyira, beállt egy normál hízási ütemre (a HA-soktól volt, hogy egy héten 300-350g-ot hízott... most már kb. 10kg-nál tartanánk...)

Közben vettem Babylove PRE tápit, mert az olcsóbb (azért valljuk be, állati sok tápszer fogy egy jó étvágyú baba mellett...), ettől kezdte el átaludni az éjszakát. Igen ám, csak azt nem nagyon ette, csak csemegézett, a bekevert 120ml-ből elfogyott talán 60, jobb esetben. Kaka még mindig szép sárga volt, hasfájás sehol. Aztán egyszer csak elkezdett zöldülni a történet...

Na, ekkor visszatértünk a Hippre, de akkor már az sem volt jó, hasfájás, zöld kaka... :( (amúgy a Hipp borzalmasan oldódik, én ezért is rühelltem nagyon, mert kegyetlen griznyákos maradt... a babylove szépen oldódik, de hiába.)

Ezután következett a Mildibé, gyerek szerette, szép sárga kakija volt tőle. Amikor elfogyott, gondoltam, megisszuk még azt a doboz Hipp-et, ami itthon van, hát nem ittuk meg..

Mildibé és Hipp után még kipróbáltuk a Milumilt, eredmény: úgy meghajtotta szegény Samut, hogy folyt a pelusból mindenfelé világba + tele volt emésztetlen tejdarabokkal. Fórumos lányoktól tudom, hogy ez normális jelenség, a Milumil más babákat is hajt.

Na, ekkor összegeztem magamban a látottakat és bevásároltam Mildibéből, mert azt szerette a gyerekem, nem fájt tőle a hasa, szép volt a kakija, de ennek örömére az is elkezdte meghajtani, hálleluja...

Vettem Beba Pro 1-et, mondván, hogy az megfogja a babákat, de csak fáj tőle a szörpe hasa, így komótosan eszegetjük, azért a Mildibé az ász. Humana kiesett a körből, errefelé sehol nem kapható...

Na és akkor az ígért körkép:

  • Hipp BIO Combiotik (van belőle HA is) - Brendonban érdemes venni, vagy onnan rendelni, ott csak 1490,-, de ha DM van közelebb, még talán ott is érdemes rápróbálni, ott 1590,-. Szigorúan tilos forró vízben feloldani, mert Lactobacilusokat tartalmaz, amik nem kultiválják a meleget. 600g-os kiszerelésben kapható!
  • Babylove PRE vagy 1 - DM saját márka, jól oldódik, a PRE csak laktózt tartalmaz, az 1 már tele van minden carral, maltodextrin meg mit tudom én, nem volt szimpi, nem próbáltuk. 1290,- egy doboz, 600g-os.
  • Beba - ki sem írom, hosszú a neve. A HA-sok vény nélkül 3000-be, vénnyel 2600 Ft-ba kerülnek. A sima 1-es 1800-1900,- körül van, én legalábbis így vettem, meg is örültem neki, milyen kedvező az ára, de akkor láttam, hogy a sima PRO csak 600g, a HA 900. Jól oldódik, de a tápszer kegyetlenül tapad az adagolókanálhoz és több réteg kemény bevonatot képez a zacskó végére.
  • Milumil - ebből is van HA amúgy, de azt ugye mi ki sem próbáltuk. Auchanban 3333,-, máshol eddig még nem találkoztam vele, patikában biztosan lehet kapni. 900g-os kiszerelésű, de szerintem még így is marha drága... jól oldódik, glükózt is tartalmaz.
  • Mildibé - szintén zenész, ez is glükózos, meg a Milumillal együtt valami galakto-oligoszacharid is van benne, de az a Hipp-ben is, állítólag ez a prebiotikum, a bélbacik kajája magyarul. 800g-os a kiszerelése, HA-s verzióval még kereskedelemben nem találkoztam (neten már láttam, hogy létezik), Auchanban 2500Ft egy doboz.
Azt hiszem, mindenről írtam, olvassátok haszonnal és egy nagyon fontos dolgot meg kell még említeni: amitől Samunak fáj a hasa, nem biztos, hogy más babának is fog!!!

23 megjegyzés:

  1. Imádom az ilyen bejegyzéseidet! A babakelengyéset is nagy élvezettel olvastam (azt már a címkék alapján találtam meg). Mondom, hogy bibliám lesz a blogod! :D

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Próbáljátok ki a Milupat is, az nekünk nagyon bejött. Nem ragadós, könnyen oldódik és nem is drága. Mi receptre vettünk egy dobozzal 750 Ft-ért, ami 900 grammos.

    Kép róla:
    http://n2.vatera.hu/photos/5a/1a/dab5_1_big.jpg
    Adatok:
    http://www.pirulapatika.hu/0031002321121/adatlap

    VálaszTörlés
  3. Dóra, amennyit mi szívtunk MINDENNEL!!! mert minden eladó csak a saját kontójára beszélt... majd akarok csinálni egy hasznos holmik listát is, mi az, amit megvettünk és nem kellett volna és mi az, amit kellett volna, de nem vettünk :D

    Nesreca, köszi szépen!!! :) Úgyis megyek patikába, megkérdezem, bár egy cég, sajna, szerintem az is hajtaná... de egy próbát még megér :D

    VálaszTörlés
  4. én csak az árakra szeretnék reagálni:
    beba ha sensitive-et vettem eddig 600 g-osat 2300 ft-ért patikában
    milumil ha 600 g szintén 2200-2300 ft körül
    tegnap vettem beba 2-t (ami 6 hónaposoknak és afelett adható), asszem az is 2400 ft körül volt a 600 g; még nem próbáltuk ki.

    az pedig, hogy ne ragadjon a kanálra, azzal előzhető meg, hogy amint elkezdene rá réteget képezni, azonnal le kell száraz kézzel (!) törni/törölni róla, és úgy visszatenni a tápszerbe, én simán begumizom a zacsit, nem a kanál nyelébe dugdosással origamizok :)

    ja, és ha jól sejtem, akkor egyik tápszert sem szabad (sőt tilos) forró vízbe tenni, langymelegbe maximum (vagyis olyanba, amilyet a baba megiszik)

    VálaszTörlés
  5. Hát nem semmi felsorolás az biztos. Sajnos tápszer tanácsot nem tudok adni, mert Marci bár tápszeres, de ő a AR-est eszik. Viszont a kanálra ragadásra és a csomósodásra talán van megoldás. Most jöttem rá így 15 hónap után :/ Üres üvegbe teszem a tápszert, így a víz gőze nem tapasztja rá a kanálra a port. Kicsi vizet rá jól összerázni és utána mehet a többi víz, így nem csomósodik be. Magát a tápszert egy jól lezárható műanyag dobozban tartom kiöntve, én sem szerettem a zacsiból kiszedni...
    Hasmenésre mit adtál? Esetleg van valami tuti tipped? Vagy csak tápszert váltottál?

    VálaszTörlés
  6. Brigi, van, amelyiknek tök mindegy, milyen meleg a víz...

    Én azért mertem árakat írni, mert a környéken ez a trend, de akkor nektek jó a patikátok :D

    Pannaa, répalé. mi azt iszunk ellene :)

    VálaszTörlés
  7. Doki mondd erre valamit? Valami más nem lehet a háttérben?
    Mi is kínlódtunk a tápszerekkel, de nálunk csak a HA verziók voltak problémásak.

    VálaszTörlés
  8. Nem mondott semmit, de Samu 1 hónapja már Mildibét iszik és ezzel el van...

    Nesreca, kiderült, hogy már nincs Mildibé, szeptemberben kivezették, ez a Milupa van most helyette :)

    VálaszTörlés
  9. Mi a BEBA STARTtal kezdtük attól hasfájás és zöld kaki aztán jött a MILUMIL attól semmi kakija nem volt és most kaptuk a BEBA SENSITIVEt ( ezt még nem próbáltam)

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! Mi is éppen most akarunk váltani, mert Virág hasija nagyon fáj. Eddig a Beba Startot ettük, most vennék sensitivet. Egy kérdésem lenne. Babókám kakija is zöld és iszonytosan büdi. Ez probléma? Mit jelent?

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok,
    Ha a gyermeked tápszeres,sajnos,akkor olyan mint ha kísérleteknek tennénk ki őket,hisz rengeteg tápszer van a piacon ilyen olyan árakkal,megnevezésekkel,bukósoknak,hasfájósoknak,tehát annyi tápszerféle van,hogy az ember nem tudja követni.Megszületett a kisfiam enyhe sárgasággal,mondták kék fényezni kell minden este,míg nem megyünk haza.Már a kórházban is kevés tejem volt hiába nem arra figyeltem hány óra telt el étkezések között,ciciztettem,de semmi.Így már bent adtak neki tápszert. Milumil ha start.Olyan pöttyös lett tőle az arca,hogy csak na.Kakija fekete volt.Mondták ez normális.Valószínű most már így utólag gondolva ez is a tápszer miatt volt.Elkezdett bukni,mikor hazamentünk. Beba sima startot evett,attól is voltak pöttyök,aztán attól is bukott,jött a bukós babáknak,fájt a hasa folyamatosan,kakija szurkos zöld,alig lemosható,büdös,aztán jött a sensitive a hasfájós fajta,attól még jobban fájt a hasa,akkor vissza a bukós tápszerre.Már elegem volt,PÉNZKIDOBÁS, rá ment gatyánk .Aztán ajánlották a milumil peptit na az akkora egy ... kisfiam ki is hányta.na akkor után fogtam magam sokat hallottam a dm es babylovról megvettük szerette,aztán a dokinő megtudta és akkor mondta,hogy nem örül neki,erre felírt nestlé terméket megint Lactogen 1 de nem eszi meg a mennyiséget amit meg kellene,felborult minden.Én meg mondtam na én nem szórakozom eszi továbbra is a babylovet.mert attól még a kakija is szép volt,hozzáteszem a lactogéntől is pöttyös lett az arca.köszönöm hogy elolvastátok.

    VálaszTörlés
  12. hasmenésre nagyon a hipp ors 200 srépa rizs ital + normaflore. Nekünk bevált!

    nagyon jó a felsorolás! Most kezdtük a 2-est, de horror ára van, azért nézelődök, milumilt ettünk eddig nem volt vele gondunk...

    próbálok, majd többször jönni!!!

    VálaszTörlés
  13. Üdv. Jó hogy van ilyen oldal, mi is próbáltunk mindent, sajnos. Szülés után műtöttek, 8 napig nem ehettem, a dokik szerint nem emiatt nem lett tejem... a kórházban Milumil HA-t kapott a kisfiam, majd itthon is, szörnyű volt, aztán öntörvényűen váltottam, (a dokink ragaszkodott a Milumil-hez,mert ha azt kapta bent is, az a jó)... egy Ausztriában élő barátnőm ajánlotta a Hipp Bio-t,(ott az az Isten), egy ideig jó volt, majd sokan dícsérték a DM-est, igaz h ugyanúgy fájt a pocak, de 2x kakilt segítség nélkül naponta, majd felírta a doki a Beba Sensitive-t, eleinte "jaj de jó", most meg 2 dobozzal áll még bontatlanul, alig várom h elfogyjon...szörnyű kaki, sikítva sírás. Pont betölti a 4 hónapot, de tanácstalan vagyok... mire váltsak? Talán a hozzátáplálás enyhülést hoz! A Mira babavíz nagyon sokat segít, DM-ben kapható!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. üdv. mindenkinek! a mi Samunk 2.5 éves születése óta szorulással küzd. minden tápszert kipróbáltunk ami létezi,(meg nem tápszert is) de nem változott semmi. Most gasztros doki ajánlásával laxacuk port iszik az segít, de csak addig míg issza.

      Törlés
  14. Elolvasva az írást az jutott eszembe, hogy megosztom veletek az ujmedicina.hu betegségtant. Amiből megtudhatod, hogy ne legyen hasfájós, allergiás stb. A gyermeked. Nem a kaja okozza a legtöbb esetben, hanem az anyuka kontrolálatlan érzelme. Ennyi előljáróban, a többit kutassa ki, aki megoldásokat keresi és nem a kifogásokat! ;) sok sikert!

    VálaszTörlés
  15. Jár erre még valaki, akinek bevált a Mildibé tápszer? Lehet még egyáltalán kapni? Az nem a mostani Milupa?

    VálaszTörlés
  16. 2. babám is tápszeres, az alábbi tapasztalataink vannak:
    Lányom Humana HA Start-tal kezte, zöld kaki, hasfájás, székrekedés mindennapos lett. Váltottunk Beba HA startra, helyzet jobb lett, ettől 3 naponta kakilt az addigi 4 helyett. 1-2 hét után ismét irtó kólikás lett, áttértünk a Beba sensitive-re, hasonlóan eredménytelenül. Elkeseredetten kérdeztem a gyermekorvost, aki a Beba Pro-t javasolta és csodák csodájára bevált. Maradtunk is ennél végig.
    Fiamnál alapból a Beba Pro-val indítottunk, nem volt jó. Kipróbáltuk a sima Beba HA Start-ot, ugyanolyan hasfájása volt tőle, majd a Milumil Optimat,attól pedig ment a hasa. Visszatértünj a Beba-ra ezúttal Sensitive-re, beválni látszott 3 hós koráig. Akkor egyik napról a másikra elutasította. Végső elkeseredésemben vettem egy Humana Babyfit-et amolyan belső megérzésre és bevált. Egyébként is refluxos, a Beba tápokat Nutritonnal sűrítettem neki. A Humana-t nagyon szereti, a bár nem volt szempont, az ára is sokkal kedvezőbb.

    VálaszTörlés
  17. 2. babám is tápszeres, az alábbi tapasztalataink vannak:
    Lányom Humana HA Start-tal kezte, zöld kaki, hasfájás, székrekedés mindennapos lett. Váltottunk Beba HA startra, helyzet jobb lett, ettől 3 naponta kakilt az addigi 4 helyett. 1-2 hét után ismét irtó kólikás lett, áttértünk a Beba sensitive-re, hasonlóan eredménytelenül. Elkeseredetten kérdeztem a gyermekorvost, aki a Beba Pro-t javasolta és csodák csodájára bevált. Maradtunk is ennél végig.
    Fiamnál alapból a Beba Pro-val indítottunk, nem volt jó. Kipróbáltuk a sima Beba HA Start-ot, ugyanolyan hasfájása volt tőle, majd a Milumil Optimat,attól pedig ment a hasa. Visszatértünj a Beba-ra ezúttal Sensitive-re, beválni látszott 3 hós koráig. Akkor egyik napról a másikra elutasította. Végső elkeseredésemben vettem egy Humana Babyfit-et amolyan belső megérzésre és bevált. Egyébként is refluxos, a Beba tápokat Nutritonnal sűrítettem neki. A Humana-t nagyon szereti, a bár nem volt szempont, az ára is sokkal kedvezőbb.

    VálaszTörlés
  18. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  19. A nagylányom rossz étvágya miatt mi is sokat kipróbáltunk. A kórházban speciális koraszülött tápszert kapott (nem voltak hajlandók elárulni, hogy melyiket, etetésnél nem lehettem bent), itthon Milumil HA Start, majd HA1, aztán Beba HA1, Hipp HA, Novalac, Humana folyékony junior ital, Hipp folyékony. Aztán 19 hónaposan kapott már tehéntejet, azt végre elfogadta. Addig csak zöldség, gyümölcs, kevés hús és cukormentes keksz, inni babavíz meg tejtermékek: joghurt, sajt, túró, kefir, tejföl. Az ízesített tápszereket is utálta.

    VálaszTörlés
  20. Szerencsétlen baba, ne csodalkozz hogy minden baja volt ennyi féle tápszer után, nem szabad ezeket csak úgy kedvünkre váltogatni (jaj ebből kimaradt egy kicsi, odaadom neki...?!) Ha az is állunk egyikről egy másikra , csak üvegenkent cseréljük le, szépen fokozatosan, nem ám minden nap vagy héten másféle... Így nincs is ideje a gyomrának hozzászokni...

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok!
    Jó volt olvasni mások tapasztalatait is a tápszerekkel. Kisfiam 6 hónapos elmúlt, sajnos nagyon kevés tejem volt, mindig pótolni kellett. Kórházban Beba Supreme-et írtak fel,de sikított a hasfájástól, ahogy elkezdtem neki adni, alig tudott kakilni. A gyerekorvos semmit nem mondott, a védőnő csak annyit, hogy a babák 6 hetes korban abbahagyják a sírást, nyugodjak meg. Ebben semmi logikát nem láttam és nem is nyugtatott meg.
    Olyan 15-20perceket aludt egyhuzamban 2 hónapos koráig. Ekkor már teljesen kétségbeesve hívtam fel egyik este az ügyeletet, mert gondoltam azért az mégsem normális, hogy napi kb 6 órát sír szegény baba, csak fáj neki valamije. Az ügyeletes orvos véleménye szerint teljesen normális élettani jelenség, hogy 15 perceket alszik.

    Rengeteg utána olvasás és tanács kérés után kipróbáltuk a Pregomint. Kibukta az egészet.
    Elmentünk egy gasztroenterológushoz, aki a szoptatás mellé kiegészítésnek felírt tejfehérje és laktóz mentes tápszert, Neocate-et. Heti 350g-ot hízott tőle, hasfájás, sírás, bukás nem múlt el.
    Védőnő javasolt Humana G1-et, nem szerette és kibukta az egészet.
    Adtunk neki (internetes utánajárás után, tehát kvázi ki google-ztam) Milumil Komfort 1-et, kezdett helyreállni a dolog, napközben azért sírt, de éjszakákat elkezdte átaludni, és volt széklete, hála az olajnak ami ebben a tápszerben van.
    4 hónaposan apró vércsíkok voltak a székletében. Gyerekorvos szerint tejallergia, habár bőrkiütése nem volt. Kapott Milumil peptit, amitől szintén nagyon hízik, de a hasfájás megszűnni látszott. Viszont rengeteget bukik tőle.
    Így jutottam most, 6 hó után (már megy napi kétszer a püré) oda, hogy kipróbálom a Hipp HA combiotikot, mert barátnőmnek is hasonló gondjai voltak, sűrűbb tápszer, hátha beválik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Eszti.
      Bevállt nektek a tápszer?
      Mi 2 napja esszük, székletünk van, kicsit keservesen de legalább magától kijön. Sajna sokadik tápunk, egyik szorulást másik hasmenést, meg ugyanúgy hasfájást okoz. Voltunk dokinál, írt fel minden mentes tápszert ami szintén szorulást okozott, meg féktem is tőle, hogy mi lesz ha mindent megvonok tőle, lehet később rosszabb lesz.

      Törlés